alzheimer

alzheimer

De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Deze ziekte is een aandoening waarbij de cellen in bepaalde delen van de hersenen niet meer functioneren. Meestal begint de ziekte na het 70e levensjaar. Bij patiënten die lijden aan de ziekte van Alzheimer gaat de achteruitgang zeer geleidelijk.

In het begin zijn er alleen denk- en geheugenstoornissen, na verloop van tijd worden de symptomen echter erger. Hoewel de ziekte niet te genezen is, kan achteruitgang wel vetraagd worden. Dit doe je door het lichaam in goede conditie te houden. De belangrijkste risicofactor voor het krijgen van de ziekte van Alzheimer is de leeftijd. Daarnaast is de kans ook iets verhoogd voor mensen die een eerstegraads familielid hebben die de ziekte heeft. 

 

Bij alzheimerpatienten wordt een opstapeling gevonden van het eiwit amyloid bèta dat hersencellen beschadigt  en vooral in de hippocampus.

Bij een opstapeling van dit eiwit verloopt de overdracht van boodschappen tussen neuronen niet meer goed.

De vorming van dit eiwit is bedoeld om het lichaam te beschermen tegen oxidatieve stress, maar als er teveel wordt aangemaakt beschadigt het de hersencellen.

Er zijn bepaalde voedingssupplementen die beschermen tegen toxische effecten van amyloid bèta.

In normale omstandigheden verwijderen de marcofagen het teveel aan amyloid bète.

Ook zijn er supplementen die  het werk van de marcofagen stimuleren.

 

Vraag hierbij advies aan een therapeut. Ga niet op eigen houtje supplementen slikken.

 

Voeding gunstig bij de ziekte van alzheimer

voeding rijk aan omega 3 bijv. vis

voeding rijk aan vitamine B6 zoals vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas.

Vitamine B12 . Deze vitamine zit alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. 
Veganisten wordt aangeraden een vitamine B12-supplement te slikken of producten te gebruiken met toegevoegd vitamine B12

Foliumzuur. Foliumzuur komt van nature voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. 

 

Mijn rol als therapeut:

  • advies van de juiste supplementen en gebruik van fythotherapie
  • het testen van eventuele tekorten
  • ondersteuning met  bioresonantie middelen
  • ondersteuning met acupunctuur