behandeltechnieken

Fythotherapie

Kruiden zijn er voor zeer uiteenlopende klachten en geven vaak een fantastisch resultaat. Vroeger werd in kloosters veel met geneeskrachtige kruiden gewerkt en later is deze traditie op de achtergrond geraakt. In China wordt veel met kruiden gewerkt en door de eeuwen heen is er een schat aan infornatie vergaard. Chinese kruidenmengsels pakken zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat beiden worden bestreden. De mengsel zijn op 100% plantaardige basis en worden met de grootste zorg bereid volgens zeer oude traditionele recepturen.

Geschikt voor allerlei aandoeningen zoals onder andere slapeloosheid, onrust, neusontsteking, verstopte neus, reuma, hoge bloeddruk, overgang, huid allergie, rugpijn, algemene pijnbestrijding, kneuzingen, ADHD, hooikoorts, griep, verkoudheid en voor problemen met de weerstand, menstruatie, prostaat, maag, darmen, longen en oren.

 

Voedingsadvies

"Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". 

Aldus sprak Hippocrates 2300 jaar geleden.

 

Het voedingsadvies is een vast onderdeel van het behandelplan.

 

Goed gekozen voeding is een belangrijk onderdeel op de weg naar herstel.

 

Orthomoleculair

Voedingssupplementen zijn tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten aan stoffen die in geringe hoevelheid ook in voeding voorkomen. 

 

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. 

 

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast een reguliere geneeskundige behandeling. Met behulp van een speciale test kunnen tekorten  aan bepaalde belangrijke stoffen snel vast gesteld worden.een regulier geneeskundige behandelingen. 

 

Acupunctuur

In de acupunctuur gaat men ervan uit dat de lichaamsenergie via energiebanen door het lichaam circuleert. Elk orgaan heeft een eigen energiebaan (meridiaan). Via een complex netwerk van deze energiebanen zijn onze lichaamsorganen met elkaar verbonden. Blokkades in deze energiebanen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen van verschillende aard. 

 

Op elke meridiaan liggen kleine verzamelvaatjes van energie, acupunctuurpunten. Door deze punten te behandelen met een naald kan de energie weer in balans gebracht worden.

Het verstoorde evenwicht is dan hersteld.

 

In deze geneeswijze worden psychische en lichamelijke klachten niet van elkaar gescheiden. Het ene behandelen houdt automatisch in dat het andere meebehandeld wordt.

.

 

  

fythotherapie

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor voeding

voeding

 

 

  Afbeeldingsresultaat voor voedingssupplementen

orthomoleculair

 

 

 

 

 

 

   

acupunctuur