behandeltechnieken

Fythotherapie

Tot aan het eind van de negentiende eeuw waren we aangewezen op geneeskracht uit de natuur. Elk klooster  had een kruidentuin en daar legde men zich toe op de genezing van allerlei kwalen. Door de kennis om plantaardige stoffen uit de plant te isoleren en daar synthetische middelen van te maken  is de traditie van de kruidengeneeskunde lange tijd op de achtergrond geraakt. Fytotherapie kent weinig negatieve bijwerkingen. Bij het gebruik van deze preparaten geldt de regel; niet langer dan 3 weken achtereen gebruiken. wachten en dan evt. weer opnieuw.

 

Geschikt voor allerlei aandoeningen zoals o.a. slapeloosheid, onrust, verstopte neus, reuma, hoge bloeddruk, overgang, rugpijn, algemene pijnbestrijding, kneuzingen, ADHD, hooikoorts, griep, verkoudheid en voor problemen met de weerstand, menstruatie, prostaat, maag, darmen, longen en oren.

 

Bioresonantiemiddelen

Alles wat bestaat heeft frequenties. Zo ook bacteriën, virussen, cellen, organen  en gedachten.  Met een speciale test worden die frequenties gezocht die werken bij de cliënt op het niveau van de oorzaak van de ziekte. Deze frequenties worden op korrels geprogrammeerd. Ze werken deblokkerend op het pathogeen en het immuunsysteem doet de rest.

 

Voedingsadvies

"Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding". 

                 Aldus sprak Hippocrates 2300 jaar geleden.

 

Het voedingsadvies is een vast onderdeel van het behandelplan.

 

Goed gekozen voeding is een belangrijk onderdeel op de weg naar herstel. 

 

Orthomoleculair

Voedingssupplementen zijn tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten aan stoffen die in geringe hoevelheid ook in voeding voorkomen. 

 

Soms kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. 

 

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast een reguliere geneeskundige behandeling. Met behulp van een speciale test kunnen tekorten  aan bepaalde belangrijke stoffen snel vast gesteld worden.een regulier geneeskundige behandelingen. 

 

Acupunctuur

In de acupunctuur gaat men ervan uit dat de lichaamsenergie via energiebanen door het lichaam circuleert. Elk orgaan heeft een eigen energiebaan (meridiaan). Via een complex netwerk van deze energiebanen zijn onze lichaamsorganen met elkaar verbonden. Blokkades in deze energiebanen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen van verschillende aard. 

 

Op elke meridiaan liggen kleine verzamelvaatjes van energie, acupunctuurpunten. Door deze punten te behandelen met een naald kan de energie weer in balans gebracht worden.

Het verstoorde evenwicht is dan hersteld.

 

In deze geneeswijze worden psychische en lichamelijke klachten niet van elkaar gescheiden. Het ene behandelen houdt automatisch in dat het andere meebehandeld wordt.

 

Enertgetische behandeling

Met een lichte aanraking van de handen wordt energie doorgegeven op  pijn- en geblokkeerde plekken op het lichaam. Het is een prachtige healing techniek waarbij de cliënt rust en ruimte ervaart. De ervaring in de praktijk is dat in veel gevallen vermoeide cliënten in de week daarna meer energie ervaren en pijnklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

.

 

  

fythotherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor voeding

voeding

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

acupunctuur