Behandeling

Kruiden

 

Alles wat we nodig hebben is in de natuur te vinden .

 

 

 

Er zijn Nederlandse, Chinese en Ayurvedische kruidenpreparaten voor allerlei aandoeningen. Deze natuurlijke middelen zijn mits goed gedoseerd veilig in te nemen zonder nare bijwerkingen.

 

Heb je last van o.a. 

slapeloosheid,

onrust,

verstopte neus,

reuma,

hoge bloeddruk,

overgang,

rugpijn,

pijn,

ADHD, 

problemen met de weerstand, menstruatie, prostaat, maag, darmen of longen?

 

 

Je kunt jouw lichaam helpen met natuurlijke middelen.

 

Voeding

 

Goed gekozen voeding is onmisbaar op de weg naar herstel

 

Het voedingsadvies is daarom een vast onderdeel van het  behandelplan. Soms kun je met een eenvoudige wijziging in jouw voedingspatroon al een groot verschil maken.

 

Geen moeilijk vol te houden dieet maar wel een bewuster omgaan met wat je eet.

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor voeding

Orthomoleculaire geneeskunde

 

Soms kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen te nemen in de vorm van voedingssupplementen. 

 

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast een reguliere geneeskundige behandeling. Met behulp van de corpus scanalyzer komen tekorten  aan bepaalde belangrijke stoffen snel aan het licht.

 

Acupunctuur

 

In de acupunctuur gaat men ervan uit dat de lichaamsenergie via energiebanen door het lichaam circuleert. Elk orgaan heeft een eigen energiebaan (meridiaan). Via een complex netwerk van deze energiebanen zijn onze lichaamsorganen met elkaar verbonden. Blokkades in deze energiebanen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen van verschillende aard. 

 

Op elke meridiaan liggen kleine verzamelvaatjes van energie, acupunctuurpunten. Door deze punten te behandelen met een naald kan de energie weer in balans gebracht worden.

Het verstoorde evenwicht is dan hersteld.

 

In deze geneeswijze worden psychische en lichamelijke klachten niet van elkaar gescheiden. Het ene behandelen houdt automatisch in dat het andere meebehandeld wordt.

 

Energetische behandeling

Met een lichte aanraking van de handen op het lichaam wordt energie doorgegeven op  pijn- en geblokkeerde plekken op het lichaam. Het is een prachtige healingtechniek waarbij de cliënt rust en ruimte ervaart. De ervaring in de praktijk is dat  cliënten in de week daarna meer energie ervaren en pijnklachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.